Ingrediënten
Haal de zomer in huis met deze tropische taart! Caramel Kokostaart gemaakt met Werther's Original Klassieke Roomsnoepjes.
Voor het beslag
- 240 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 250 g suiker
- 1 tl vanille-extract
- 120 ml melk
- 80 g boter
Voor de decoratie
- 16 Werther's Klassieke Roomsnoepjes
- 80 g ongezouten roomboter
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 3 el melk
- 150 g geraspte kokos
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de springvorm (ongeveer 23 centimeter) in.
-
Zeef de bloem en het bakpoeder samen met het zout en zet het geheel even aan de kant.
-
Klop de eieren met de suiker in 6 tot 8 minuten luchtig. Smelt vervolgens de boter.
-
Spatel het vanille-extract en de helft van het bloemmengsel door het beslag. Voeg vervolgens de melk toe en daarna de rest van het bloemmengsel met de gesmolten boter.
-
Giet het beslag in de springvorm en bak 30-35 minuten tot goudbruin. Tip: gebruik een (saté)prikker om te kijken of de taart gaar is.
-
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer hier de suiker en de melk doorheen. Verwarm het geheel 2 tot 3 minuten totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de Werther's Original Klassieke Roomsnoepjes toe met een theelepel vanille-extract. Verwarm dit voor 1 minuut, voeg als laatste de geraspte kokos toe en spatel dit om tot de kokos omhuld is met de Caramel.
-
Schep de topping op de taart en bak nog ca. 10 minuten totdat de topping goudbruin is. Tip serveer de taart met slagroom.
-
Voor 10 – 12 personen
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 45 minuten