Ingrediënten
Heerlijke blondies voor de echte caramel lovers! Pecan-Caramel Blondies gemaakt met Werther’s Original Soft Caramel snoepjes
Voor het beslag
- 15 Werther’s Original Soft Caramel snoepjes
- 75 g pecannoten
- 150 g ongezouten roomboter, gesmolten en iets afgekoeld
- 2 eieren
- 200g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extrat
- ¼ tl zout
- 200 g bloem
- ¾ tl bakpoeder
- 100 g witte chocolade, grof gehakt
Voor de caramel topping
- 15 Werther’s Original Soft Caramel snoepjes
- 1 el slagroom
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een vierkante bakvorm (ongeveer 20x20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier.
-
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel daar de pecannoten over. Rooster de noten 7-9 minuten en laat ze afkoelen. Hak de geroosterde pecannoten grof.
-
Doe de eieren, de lichtbruine basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en roer dit goed door met een garde. Het mengsel hoeft niet luchtig, te worden, zorg alleen dat je alles mengt.
-
Meng de gesmolten boter door het mengsel en roer vervolgens ook de bloem en het bakpoeder erdoor. Roer tot slot de gehakte pecannoten en de gehakte witte chocolade door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
-
Snijd de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes in drieën en verdeel de stukjes over het beslag. Bak de pecan-caramel blondies in 35-40 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen en haal ze daarna met behulp van het bakpapier uit de vorm.
-
Doe de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes samen met de slagroom in een steelpan en verwarm het al roerend op heel laag vuur, tot alle snoepjes gesmolten zijn.
-
Sprenkel de caramel topping met behulp van een (thee) lepel over de blondies. Let op: als het mengsel te veel afkoelt, dan wordt het lastiger om het mooi te drizzlen. Verwarm het in dat geval nog even kort. Laat de drizzle kort stevig worden in de koelkast en snijd de pecan-caramel blondies dan in stukken.
-
Voor 16 stuks
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten