Ingrediënten
De combinatie van de knapperige pecannoten en de zachte Caramel maken dit recept onweerstaanbaar! Pecan Caramel koekjes gemaakt met Werther's Original Soft Caramel snoepjes.
Pecan Caramel Koekjes
- 6 Werther's Original Soft Caramel snoepjes, gehalveerd
- 120 g ongezouten roomboter
- 100 g suiker
- 150 g bloem
- ½ tl baksoda
- ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
- 30 g cornflakes
- 40 g gehakte pecannoten
- 25 g geraspte kokos
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix met een deeghaak de boter met de suiker.
-
Meng nu de bloem, baksoda, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe aan de suiker en boter en kneed tot een deeg.
-
Meng nu ondertussen de cornflakes, pecannoten en de kokosrasp samen, voeg dit toe aan het deeg en kneed dit tot één geheel. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
-
Maak het deeg ongeveer 12 balletjes (van ongeveer 4 centimeter) met in het midden een half Werther's Original Soft Caramel snoepje en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de koekjes ongeveer 20 minuten tot goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op de bakplaat.
-
Voor 12 stuks
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Oventijd: 20 minuten