Ingrediënten
Een heerlijk dessert om je maaltijd mee af te sluiten! Salted Caramel Pudding gemaakt met Werther's Original Caramel & Crème snoepjes!
Voor de pudding
- 48 Werther's Original Caramel & Crème snoepjes
- 80 ml slagroom
- ½ tl zout
- 700 ml volle melk
- 40 g maizena
- 5 eidooiers
- 45 g ongezouten roomboter
- 2 tl vanille-extract
- 1 tl zout
Voor de chocoladesaus
- 225 g suiker
- 50 g pure chocolade
- 1 blik gecondenseerde melk
- 1 tl vanille-extract
- Snufje grof zeezout
Bereiding
-
Smelt de Werther's Original Caramel & Crème snoepjes in een steelpan met de slagroom en 2 eetlepels water. Blijf goed roeren en verwarm het mengsel tot het begint te bubbelen. Dit kan enkele minuten duren. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat afkoelen.
-
Klop nu 120 ml melk met de maizena en de eidooiers tot een zacht geheel en voeg dit met de rest van de melk bij de Caramelsaus.
-
Breng het geheel al roerend - op middelhoog vuur - aan de kook voor ca. 8 tot 10 minuten. Haal van het vuur en roer de boter en het vanille-extract erdoorheen.
-
Giet het Caramelmengsel over, via een zeef, in een beker of pan met schenktuit en het verdeel het over 6 glazen. Zet deze ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven.
-
Smelt ondertussen de suiker en de chocolade voor de chocoladesaus in een hittebestendige kom au bain-marie.
-
Haal de kom van het vuur en giet langzaam de melk en het vanille-extract erbij en roer goed door. Zet de kom weer terug op het vuur om het geheel te laten indikken.
-
Giet de saus over de opgesteven pudding en garneer met enkele zeezoutvlokken.
-
Voor 6 personen
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 2 uur