Ingrediënten
Dit recept heeft alles wat je wil in de herfst! Appel Caramel Cake gemaakt met Werther's Original Soft Caramel snoepjes.
Appel Caramel Cake
- 24 Werther's Original Soft Caramel snoepjes
- 270 g bloem
- 180 g ongezouten roomboter
- 400 g suiker
- 1 el vanille-extract
- 3 eieren
- 1 tl kaneel
- 1 tl pumpkin spice kruiden
- 4 appels
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en verspreid wat bloem over de onderkant.
-
Snijd de Werther's Original Soft Caramel snoepjes in kwarten. Gooi de snoepjes in een kom met 2 eetlepels bloem. Dit voorkomt dat ze gaan plakken.
-
Schil en snijd de appels in stukjes. Klop de boter, suiker en het vanille-extract luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot het volledig is opgenomen.
-
Meng in een kom de bloem met de kaneel en pumpkin spice kruiden. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix goed door elkaar.
-
Spatel de appelstukjes en de Caramelstukjes door het beslag en giet het beslag in de cakevorm.
-
Bak het geheel 60 minuten. Tip: gebruik een prikker om te zien of de cake gaar is. Komt deze schoon uit de cake? Dan kan je de cake uit de oven halen.
-
Voor 10-12 personen
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 60 minuten