Ingrediënten
Verras jouw familie en vrienden met onze heerlijke Salted Caramel Brownies gemaakt met Werther's Original Soft Caramel snoepjes.
Salted Caramel Brownies
- 24 Werther's Original Soft Caramel snoepjes
- 225 g ongezouten roomboter
- 115 g pure chocolade
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 330 g suiker
- ½ tl zout
- 1 tl vanille extract
- 125 g bloem
- 25 g cacaopoeder
- Zeezoutvlokken
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd ondertussen de Werther’s Soft Caramel snoepjes in kleine stukken.
-
Smelt de boter met de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom en laat iets afkoelen.
-
Klop de suiker door het gesmolten mengsel, voeg de eieren en het vanille-extract toe en klop tot deze volledig zijn opgenomen. Voeg nu de bloem en het zout toe en meng tot een egaal beslag.
-
Spatel nu de Werther's Soft Caramel stukjes door het beslag.
-
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (ongeveer 20 centimeter) en bak de brownies ongeveer 45 minuten. Laat ze afkoelen in de bakvorm.
-
Smelt de rest van de Werther's Soft Caramel snoepjes in een steelpan op laag vuur met een eetlepel water.
-
Verdeel de Caramel over de brownies en bestrooi met een snufje zout. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.
-
Voor 16-20 stuks
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten