Ingrediënten
Een heerlijk en makkelijk recept wat je het hele jaar door kan maken! Appel Kruimel gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes én Werther’s Original Soft Caramel snoepjes.
Voor de appels
- 50 g Werther’s Original Roomsnoepjes, fijngemalen
- 4 (Jonagold) appels, geschild en in blokjes gesneden
- 3. 1 el chai kruiden (mengsel van kaneel, kardemom, venkelzaad, steranijs, nootmuskaat, kruidnagel en peperkorrels)
- 1 el water
Voor de caramelsaus
- 14 Werther’s Original Soft Caramel snoepjes
- 40 ml slagroom
- Snuf zout
Voor de kruimels
- 80 g Werther’s Original Roomsnoepjes, fijngemalen
- 200 g bloem
- 125 g boter, koud en in blokjes
- Snuf zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Meng de appels met de chai kruiden, water, en de Werther’s Original Roomsnoepjes in een ovenschaal of braadslede.
-
Meng de bloem met boter, een snuf zout en de Werther’s Original Roomsnoepjes. Kneed tot een deegbal.
-
Verkruimel het deeg over de appels heen en schuif de appel kruimel 45 minuten de oven in. Laat vervolgens 30 minuten afkoelen.
-
Smelt de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes in een steelpan op laag vuur en voeg de slagroom toe. Roer goed door tot er een egale saus ontstaat en breng kort aan de kook. Voeg het zout toe en laat de saus een beetje afkoelen.
-
Serveer de appel kruimel met vanille-ijs en gezouten Caramelsaus.
-
Voor 10 personen
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten