Ingrediënten
Heerlijke vanille cupcakes, met zelfgemaakte Werther’s Original Caramel botercrème met daar bovenop Werther’s Original Popcorn Caramel Classic.
Voor het beslag
- 180 g ongezouten roomboter
- 135 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanillepasta
- 4 eieren
- 180 g zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
Voor de decoratie
- 80 g Werther’s Original Roomsnoepjes
- Werther’s Original Popcorn Caramel Classic
- 1 portie botercrème
- 20 ml slagroom
Bereiding
-
Mix in een kom de boter en suiker en voeg de vanillepasta en eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
-
Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
-
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 18-20 minuten op 175 graden (boven- en onderwarmte) gaar. Controleer of de cupcakes gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.
-
Maak de botercrème volgens recept van Laura’s Bakery. Smelt de Werther’s Original Roomsnoepjes in een steelpan. Als de caramelsnoepjes zijn gesmolten voeg je de slagroom toe. Roer door tot je een egale massa hebt. Laat afkoelen tot het (bijna) op kamertemperatuur is.
-
Voeg twee derde van de caramelsaus toe aan de botercrème, mix tot dit volledig is opgenomen. Doe de botercrème in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit mooie toeven op de cupcakes.
-
Decoreer de cupcakes met de overgebleven caramelsaus, drizzle de saus over de toeven. Maak de cupcakes vervolgens af met de Werther’s Original Popcorn Caramel Classic.
Tip: Voor de perfecte crunch decoreer je de cupcakes vlak voor serveren pas met de popcorn.
-
Voor 12 stuks
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten