Werther’s Original
Caramel Chocolade Cheesecake

Caramel Chocolade Cheesecake

Deze gemarmerde caramel chocolade cheesecake gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes is om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

Deze gemarmerde caramel chocolade cheesecake gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes is om je vingers bij af te likken!

Voor de bodem

  • 175 g kandijkoeken
  • 60 g boter, gesmolten

Voor de caramel topping

Voor de vulling

  • 100 g pure chocolade, gehakt
  • 50 ml slagroom
  • 600 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 g fijne suiker
  • 125 g zure room, op kamertemperatuur
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 25 g maïzena
  • 1 tl vanille-extract

Voor de caramel schotsen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden. Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm met een doorsnede van 20 centimeter met bakpapier en vet de zijkant van de vorm in met boter of bakspray.

     

  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller.

  3. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk de kruimels stevig aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

  4. Doe de pure chocolade met de slagroom in een steelpan en verwarm dit al roerend op laag vuur, tot de chocolade gesmolten is. Haal de pan van het vuur en zet opzij.

  5. Meng de roomkaas met de fijne suiker. Voeg de zure room, eieren, maïzena en het vanille-extract toe en meng alles glad. Het mengsel hoeft niet luchtig te worden, enkel goed gemengd.

  6. Schep 700 gram van het mengsel op de bodem en strijk dit glad. Meng het chocolademengsel door de rest van het beslag. Schep het chocolademengsel in de vorm en meng beide beslagen voorzichtig met een vork, zodat er een gemarmerd patroon ontstaat. Zorg ervoor dat je met de vork de bodem niet raakt.

  7. Zet op de bodem van de oven een (oven)schaal met wat kokend water. Bak de cheesecake 75-90 minuten. De bovenkant mag nog iets wiebelen. Laat de gemarmerde chocolade cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet de vorm minimaal 2 uur in de koelkast.

  8. Maak nu de caramel topping door de Werther’s Original Roomsnoepjes in een vijzel (eventueel in twee delen) te doen en stamp ze fijn.

  9. Doe de slagroom, boter en de fijngemaakte snoepjes in een steelpan en verwarm alles al roerend op laag vuur. Roer door tot alle snoepjes gemolten zijn, maar laat de saus niet koken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot het op kamertemperatuur is.

  10. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het amandelschaafsel over de bakplaat en rooster dat 6-10 minuten in de oven, tot het licht goudbruin is.

  11. Stamp de Werther’s Original Roomsnoepjes voor de caramel schotsen weer fijn met behulp van een vijzel.

  12. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel de fijngestampte snoepjes in een vierkant van ongeveer 20x20 centimeter over de bakplaat.

  13. Schuif de bakplaat zo’n 6 minuten in de oven, tot alle caramelstukjes gesmolten zijn. Bestrooi de gesmolten caramel direct uit de oven met het geroosterde amandelschaafsel. Leg daar een stuk bakpapier op en druk alles voorzichtig aan.

  14. Verwijder het bovenste stuk bakpapier en laat de caramelschots afkoelen. Breek de afgekoelde schots in stukken bewaar ze tot gebruik luchtdicht verpakt.

  15. Bestrijk de cheesecake voor het serveren met de carameltopping en zet de taart nog kort in de koelkast, tot de topping iets steviger is.

  16. Steek de krokante caramelschotsen vervolgens vlak voor het serveren in de gemarmerde chocolade cheesecake.

  17. Voor 10 personen

    Moeilijkheidsgraad: moeilijk

    Bereidingstijd: 60 minuten

    Oventijd: 90 minuten

    Wachttijd: 120 minuten

     

    Dit recept is gemaakt in samenwerking met Rutger Bakt.
     https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/cheesecake/caramel-chocolade-cheesecake/