Werther’s Original
Caramel Baklava

Caramel Baklava

Lekker voor bij de koffie of thee: een heerlijk stukje zelfgemaakte baklava gemaakt met Werther’s Original Soft Caramel snoepjes.

Ingrediënten

Lekker voor bij de koffie of thee: een heerlijk stukje zelfgemaakte baklava gemaakt met Werther’s Original Soft Caramel snoepjes.

Voor de baklava

Voor de suikersiroop

  • 200 g kristalsuiker
  • 50 g honing
  • 120 ml water
  • 1 tl verse citroensap
  • 1 el oranjebloesemwater

Ook nodig

  • Bakplaat (39,5 x 27 cm)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Smelt de roomboter op laag vuur en vet de bakplaat in met roomboter.

  3. Leg een vel filodeeg in de vorm en bestrijk met een laagje gesmolten boter.

  4. Herhaal deze stap tot je de helft van de filodeeg vellen hebt gehad.

  5. Doe de pecannoten in de keukenmachine en maal ze net niet fijn.

  6. Strooi de gemalen pecannoten op het ingevette filodeeg en druk licht aan.

  7. Smelt de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes in de pan op laag vuur en blijf ondertussen goed roeren.

  8. Giet de slagroom erbij en roer het goed door, tot je ziet dat de slagroom is opgenomen.

  9. Giet de warme caramelsaus in een spuitzak en spuit de caramel bovenop het pecannoten mengsel.

  10. Leg er dan weer een vel filodeeg op en herhaal deze stappen tot het filodeeg op is.

  11. Bestrijk het laatste vel filodeeg met boter en snijd het deeg met een scherp mes in gelijke blokjes.

  12. Zet de baklava in de oven en bak het voor 10 minuten, tot je ziet dat het filodeeg mooi omhoog is gekomen.

  13. Zet dan de oven op 180 graden en bak de baklava voor nog eens 20-25 minuten mooi goudbruin.

  14. Maak nu de suikersiroop door de kristalsuiker in een steelpan de mengen met honing en water.

  15. Breng het op laag vuur aan de kook voor 8-10 minuten of tot je ziet dat er een stroperige siroop is ontstaan.

  16. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap en het oranjebloesemwater erbij. Zet opzij.

  17. Haal de baklava uit de oven en giet direct de suikersiroop over de warme baklava.

  18. Laat de baklava volledig afkoelen en de suikersiroop goed opnemen.

  19. Garneer de baklava voor het serveren met extra gehakte pecannoten en serveer eventueel met een bolletje ijs. Eet smakelijk!

  20. Voor 24 stuks

    Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

    Bereidingstijd: 20 minuten

    Oventijd: 35 minuten

     

    Dit recept is gemaakt in samenwerking met Uit de keuken van Fatima.
    https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/caramel-baklava-met-pecannoten/