Werther’s Original
Salted Caramel Pretzel Koekjes

Salted Caramel Pretzel Koekjes

Een onweerstaanbare combinatie van zoet en zout! Deze koekjes zijn de ultieme guilty pleasure gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes.

Ingrediënten

Een onweerstaanbare combinatie van zoet en zout! Deze koekjes zijn de ultieme guilty pleasure gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes.

Voor het koekjesdeeg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Smelt de roomboter in een steelpan.

  3. Mix in een ruime kom de boter, basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel.

  4. Voeg het ei toe en mix het mengsel goed door.

  5. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout.

  6. Voeg de droge ingrediënten in één keer toe aan het botermengsel en mix tot alles goed gemengd is.

  7. Hak de Werther’s Original Roomsnoepjes en de pretzels tot kleine stukjes. Bewaar 10 pretzels en wat stukjes Roomsnoepjes voor de decoratie op het einde.

  8. Roer de stukjes snoepjes en de gehakte pretzels door het koekjesdeeg.

  9. Maak bolletjes van het koekjesdeeg en plaats deze op de bakplaat. Laat wat ruimte tussen de koekjes, want ze lopen wat uit tijdens het bakken.

  10. Zet de bolletjes deeg voor minimaal 30 minuten in de koelkast voordat je ze bakt.

  11. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen goudbruin zijn en de binnenkant nog zacht is.

  12. Zodra de koekjes uit de oven komen, druk je voorzichtig wat extra stukjes Werther’s Original Roomsnoepjes en pretzels in de bovenkant van de koekjes.

  13. Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

  14. Voor 10 stuks

    Moeilijkheidsgraad: makkelijk

    Bereidingstijd: 20 minuten

    Oventijd: 15 minuten

    Wachttijd: 30 minuten

     

    Dit recept is gemaakt in samenwerking met Uit de keuken van Fatima.

    https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/salted-caramel-pretzel-koekjes/