Ingrediënten
Een onweerstaanbare combinatie van zoet en zout! Deze koekjes zijn de ultieme guilty pleasure gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes.
Voor het koekjesdeeg
- 10 Werther’s Original Roomsnoepjes
- 150 g ongezouten roomboter
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 50 g kristalsuiker
- ¼ tl zout
- 1 ei
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 50 g pretzels
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Smelt de roomboter in een steelpan.
-
Mix in een ruime kom de boter, basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel.
-
Voeg het ei toe en mix het mengsel goed door.
-
Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout.
-
Voeg de droge ingrediënten in één keer toe aan het botermengsel en mix tot alles goed gemengd is.
-
Hak de Werther’s Original Roomsnoepjes en de pretzels tot kleine stukjes. Bewaar 10 pretzels en wat stukjes Roomsnoepjes voor de decoratie op het einde.
-
Roer de stukjes snoepjes en de gehakte pretzels door het koekjesdeeg.
-
Maak bolletjes van het koekjesdeeg en plaats deze op de bakplaat. Laat wat ruimte tussen de koekjes, want ze lopen wat uit tijdens het bakken.
-
Zet de bolletjes deeg voor minimaal 30 minuten in de koelkast voordat je ze bakt.
-
Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen goudbruin zijn en de binnenkant nog zacht is.
-
Zodra de koekjes uit de oven komen, druk je voorzichtig wat extra stukjes Werther’s Original Roomsnoepjes en pretzels in de bovenkant van de koekjes.
-
Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
-
Voor 10 stuks
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Uit de keuken van Fatima.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/salted-caramel-pretzel-koekjes/