Ingrediënten
Nu dit herfst is aangebroken is er niets zo uitnodigend als de geur van dit vers gebakken bananenbrood gemaakt met Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes.
Voor het bananenbrood
- 80 g Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 80 g bruine basterdsuiker
- 2 el honing
- 100 ml melk
- 80 ml zonnebloemolie
- 200 g bloem
- 16 g bakpoeder
- 1 tl kaneel
- ¼ tl zout
- 2 el slagroom
Ook nodig
- 1 sinaasappel
- Handvol walnoten
- Handvol gedroogde cranberry’s
- Handvol chocolade druppels
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
-
Prak de bananen met een vork fijn en mix de basterdsuiker en de honing erdoor. Voeg de eieren toe en mix het beslag luchtig voor 1-2 minuten.
-
Voeg de melk en de zonnebloemolie toe en mix nog eens goed door. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout erbij en mix het beslag op lage snelheid goed samen.
-
Bekleed het bakblik met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Snijd de sinaasappel in plakjes en leg ze er bovenop. Strooi daar de walnoten, cranberry’s en de chocolade overheen.
-
Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
-
Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het volledig afkoelen.
-
Smelt de Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes in de koekenpan op laag vuur en roer de slagroom erbij. Blijf de caramelsaus roeren, tot je ziet dat de slagroom goed is opgenomen.
-
Haal de caramel van het vuur en laat de saus iets afkoelen zodat hij dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar is. Beweeg langzaam je lepel heen en weer boven het bananenbrood, zodat de caramel in dunne slierten over de bovenkant druipt. Eet smakelijk!
-
Voor 12 personen
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 35 minuten