Ingrediënten
De perfecte traktatie op een stokje! Caramel Cakepops gemaakt met Werther’s Original Soft Caramel snoepjes en Werther’s Original Classic Caramel Popcorn.
Voor de cakepops
- 20 Werther’s Original Soft Caramel snoepjes
- Handje Werther’s Original Classic Caramel Popcorn
- 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 70 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 90 g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 8 ml slagroom
- 20 ml water
- 80 g witte chocolade, gehakt
Extra benodigdheden
- Cakepop maker
- Cakepop stokjes
Bereiding
-
Klop 75 g boter met de suiker luchtig en romig met behulp van een garde. Voeg de eieren één voor één toe en blijf roeren tot de eieren goed zijn opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe en klop tot een glad beslag. Snijd 10 Werther’s Original Soft Caramel snoepjes in stukjes en meng door het beslag.
-
Verhit de overige Werther’s Original Soft Caramel snoepjes met de slagroom, overige roomboter en het water in een steelpan. Laat het geheel smelten en blijf rustig roeren tot het een gladde caramelsaus is. Laat de saus volledig afkoelen.
-
Vet de cakepop maker in en verdeel het beslag over de rondjes. Bak de cakepops in ongeveer 6 minuten goudbruin en laat helemaal afkoelen. Herhaal tot het beslag op is.
-
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Dip het cakepop stokje in de witte chocolade en vervolgens in een cakepop bolletje. Laat dit uitharden.
-
Dip nu de cakepops in de witte chocolade. Laat uitdruipen en uitharden. Hak ondertussen de popcorn fijn.
-
Laat de caramelsaus over de cakepops lopen en top de cakepops af met de gehakte popcorn.
TIP: Heb je geen cakepop maker in huis? Je kan deze cakepops ook heel makkelijk maken met een gebakken cake. Verkruimel hiervoor de cake in een keukenmachine en meng met 75 g roomkaas. Maak nu bolletjes en zet deze even in de koelkast.
-
Voor 20 stuks
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 6 minuten