Werther’s Original
Caramel Crème Brûlée

Caramel Crème Brûlée

Hét perfecte dessert voor de feestdagen! Caramel Crème Brûlée gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes.

Ingrediënten

Hét perfecte dessert voor de feestdagen! Caramel Crème Brûlée gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes.

Voor de crème brûlée

Bereiding

  1. Doe de eidooiers en fijne kristalsuiker in een kom en klop met een garde goed door elkaar.

  2. Smelt de Roomsnoepjes met de slagroom al roerend in een pan tot de snoepjes zijn gesmolten en giet het daarna bij de eidooiers terwijl je goed blijft roeren in de kom.

  3. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes. Zet ze in een ovenschaal en giet er een laagje heet water bij.

  4. Zet de schaal in de oven en bak de crème brûlée in 45-50 minuten (grotere schaaltjes tot wel 60 minuten) in de oven op 150 graden (boven-en onderwarmte). Ze zijn goed als het mengsel stevig is, maar in het midden van het schaaltje mag het nog wat wiebelig zijn.

  5. Laat ze even afkoelen op het aanrecht en zet ze dan minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

  6. Na het opstijven haal je de schaaltjes uit de koelkast en strooi je er een dun laagje suiker overheen. Gebruik een gasbrandertje om de suikerlaag te smelten. Tip: je kan de schaaltje ook onder de grill zetten tot de suiker is gesmolten en goudbruin kleurt.

  7. Voor 6 personen

    Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

    Bereidingstijd: 20 minuten

    Oventijd: 50 minuten

    Wachttijd: 180 minuten

     

    Dit recept is gemaakt in samenwerking met Laura’s Bakery.
    https://www.instagram.com/p/DDEKyQZMPhN/