Ingrediënten
Hét perfecte dessert voor de feestdagen! Caramel Crème Brûlée gemaakt met Werther’s Original Roomsnoepjes.
Voor de crème brûlée
- 75 g Werther’s Original Roomsnoepjes
- 5 eidooiers
- 80 g fijne kristalsuiker
- 500 ml slagroom
- Suiker
Bereiding
-
Doe de eidooiers en fijne kristalsuiker in een kom en klop met een garde goed door elkaar.
-
Smelt de Roomsnoepjes met de slagroom al roerend in een pan tot de snoepjes zijn gesmolten en giet het daarna bij de eidooiers terwijl je goed blijft roeren in de kom.
-
Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes. Zet ze in een ovenschaal en giet er een laagje heet water bij.
-
Zet de schaal in de oven en bak de crème brûlée in 45-50 minuten (grotere schaaltjes tot wel 60 minuten) in de oven op 150 graden (boven-en onderwarmte). Ze zijn goed als het mengsel stevig is, maar in het midden van het schaaltje mag het nog wat wiebelig zijn.
-
Laat ze even afkoelen op het aanrecht en zet ze dan minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
-
Na het opstijven haal je de schaaltjes uit de koelkast en strooi je er een dun laagje suiker overheen. Gebruik een gasbrandertje om de suikerlaag te smelten. Tip: je kan de schaaltje ook onder de grill zetten tot de suiker is gesmolten en goudbruin kleurt.
-
Voor 6 personen
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 50 minuten
Wachttijd: 180 minuten
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Laura’s Bakery.
https://www.instagram.com/p/DDEKyQZMPhN/