Ingrediënten
Indruk maken met een toetje was nog nooit zo makkelijk! Deze Caramel Panna Cotta is heerlijk romig en vol van smaak, gemaakt met de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes én Werther’s Original Caramel Popcorn Classic.
Voor de panna cotta
- 400 ml slagroom
- 2 gelatineblaadjes (3,3 g), geweekt in koud water
- 150 g witte chocolade, grof gehakt
Bereiding
-
Doe de slagroom in een steelpan en breng deze aan de kook. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatineblaadjes op in de slagroom.
-
Giet de warme room over de witte chocolade. Roer tot alle chocolade opgelost is. Meng het voor een extra glad resultaat kort met een staafmixer.
-
Verdeel het mengsel over 5-6 glaasjes en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast zodat de panna cotta kan opstijven.
-
Doe de slagroom samen met de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes in een steelpan en verwarm alles al roerend op laag vuur, tot alle snoepjes gesmolten zijn. Laat de saus niet koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Schep in elk glaasje wat van de caramelsaus, schep daar flink wat Caramel Popcorn op en drizzle er tot slot nog wat extra caramelsaus over.
-
Voor 6 personen
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 180 minuten
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Rutger Bakt.
https://www.instagram.com/p/DCD_P0ItZ7O/