Ingrediënten
Een feestelijk dessert voor het najaar, een makkelijke tiramisu met koffie en caramel gemaakt van Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes.
Voor de tiramisu
- 65 g Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes
- Kopje koffie
- 250 g mascarpone
- 125 ml slagroom
- 2 el fijne kristalsuiker
- 24 lange vingers
- 50 ml slagroom
- Extra Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes ter decoratie
Bereiding
-
Zet een kopje koffie en laat afkoelen.
-
In een kom doe je de mascarpone, slagroom (125 ml) en kristalsuiker. Klop met de mixer op hoge snelheid tot een stijf mengsel.
-
In een pannetje smelt je de Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes. Wanneer dit is gesmolten, voeg je de slagroom toe, roer tot een egale saus.
-
Dip de lange vingers in de koffie. Leg op ieder bordje 3 lange vingers naast elkaar. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mascarponeroom en spuit een laagje room op de lange vingers. Op de room giet je ongeveer een kleine eetlepel caramelsaus, probeer gelijkmatig te verdelen.
-
Herhaal bovenstaande stap nog een keer, maar dan leg je de lange vingers bovenop het tiramisu taartje dat je al aan het maken bent.
-
De bovenste laag caramelsaus kun je nog decoreren met een extra (gehalveerd) caramelsnoepje.
-
Voor 4 personen
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Laura’s Bakery.
https://www.laurasbakery.nl/caramel-tiramisu/