Werther’s Original
Caramel Tiramisu

Caramel Tiramisu

Een feestelijk dessert voor het najaar, een makkelijke tiramisu met koffie en caramel gemaakt van Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes.

Ingrediënten

Een feestelijk dessert voor het najaar, een makkelijke tiramisu met koffie en caramel gemaakt van Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes.

Voor de tiramisu

Bereiding

  1. Zet een kopje koffie en laat afkoelen.

  2. In een kom doe je de mascarpone, slagroom (125 ml) en kristalsuiker. Klop met de mixer op hoge snelheid tot een stijf mengsel.

  3. In een pannetje smelt je de Werther’s Original Caramel & Crème snoepjes. Wanneer dit is gesmolten, voeg je de slagroom toe, roer tot een egale saus.

  4. Dip de lange vingers in de koffie. Leg op ieder bordje 3 lange vingers naast elkaar. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mascarponeroom en spuit een laagje room op de lange vingers. Op de room giet je ongeveer een kleine eetlepel caramelsaus, probeer gelijkmatig te verdelen.

  5. Herhaal bovenstaande stap nog een keer, maar dan leg je de lange vingers bovenop het tiramisu taartje dat je al aan het maken bent.

  6. De bovenste laag caramelsaus kun je nog decoreren met een extra (gehalveerd) caramelsnoepje.

  7. Voor 4 personen

    Moeilijkheidsgraad: makkelijk

    Bereidingstijd: 20 minuten

     

    Dit recept is gemaakt in samenwerking met Laura’s Bakery.
    https://www.laurasbakery.nl/caramel-tiramisu/