Werther’s Original
Caramel Turtle Brownies

Caramel Turtle Brownies

Deze super fudgy Turtle Brownies gemaakt met Werther’s Original Soft Caramel snoepjes én Werther’s Original Caramel Popcorn Classic is een heerlijke variant op de klassieke brownie.

Ingrediënten

Deze super fudgy Turtle Brownies gemaakt met Werther’s Original Soft Caramel snoepjes én Werther’s Original Caramel Popcorn Classic is een heerlijke variant op de klassieke brownie.

Voor de brownies

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 180 g kristalsuiker
  • 50 g donkere basterdsuiker
  • 3 eieren
  • ¼ tl zout
  • 60 g bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el kokend water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Bekleed de vierkante bakvorm met bakpapier. Zet opzij.

  3. Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een hittebestendige kom. Voeg de roomboter toe en zet de kom op een steelpan waar een laagje water in zit.

  4. Zet de pan op een laag vuur en roer de chocolade en roomboter regelmatig door totdat alles gesmolten is.

  5. Als de chocolade en boter volledig zijn gesmolten, haal je de kom van het vuur en laat je het afkoelen.

  6. Roer in een andere kom de kristalsuiker en de basterdsuiker samen.

  7. Voeg de eieren één voor één toe en mix het romig op middelhoge snelheid.

  8. Voeg het afgekoelde chocolade-botermengsel toe en mix op lage snelheid tot een egaal mengsel.

  9. Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder in de kom.

  10. Gebruik een spatel om de droge ingrediënten door het beslag te spatelen.

  11. Voeg als laatste het kokend water toe en roer het voorzichtig door het beslag.

  12. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het beslag met je spatel gelijkmatig over de vorm.

  13. Bak de brownie 30 minuten in het midden van de oven. De bovenkant moet er droog en knapperig uitzien en van binnen hoort die nog zacht en plakkerig te zijn.

  14. Hak de Werther’s Original Caramel Popcorn Classic grof.

  15. Haal de brownie uit de oven en leg de popcorn stukjes bovenop de warme brownie.

  16. Smelt de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes met de slagroom in een pan op laag vuur. Blijf de caramelsaus roeren, tot je ziet dat de slagroom goed is opgenomen.

  17. Haal de caramel van het vuur en laat de saus iets afkoelen zodat hij dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar is.

  18. Drizzle de caramelsaus over de brownie en laat de brownie ietsjes afkoelen voor het serveren. Eet smakelijk!

  19. Voor 9 stuks

    Moeilijkheidsgraad: makkelijk

    Bereidingstijd: 15 minuten

    Oventijd: 30 minuten

     

    Dit recept is gemaakt in samenwerking met Uit de keuken van Fatima.

    https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/turtle-brownies-met-werthers-caramel-popcorn/