Ingrediënten
Deze super fudgy Turtle Brownies gemaakt met Werther’s Original Soft Caramel snoepjes én Werther’s Original Caramel Popcorn Classic is een heerlijke variant op de klassieke brownie.
Voor de brownies
- 200 g pure chocolade
- 100 g ongezouten roomboter
- 180 g kristalsuiker
- 50 g donkere basterdsuiker
- 3 eieren
- ¼ tl zout
- 60 g bloem
- 2 el cacaopoeder
- 2 el kokend water
Voor de topping
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
-
Bekleed de vierkante bakvorm met bakpapier. Zet opzij.
-
Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een hittebestendige kom. Voeg de roomboter toe en zet de kom op een steelpan waar een laagje water in zit.
-
Zet de pan op een laag vuur en roer de chocolade en roomboter regelmatig door totdat alles gesmolten is.
-
Als de chocolade en boter volledig zijn gesmolten, haal je de kom van het vuur en laat je het afkoelen.
-
Roer in een andere kom de kristalsuiker en de basterdsuiker samen.
-
Voeg de eieren één voor één toe en mix het romig op middelhoge snelheid.
-
Voeg het afgekoelde chocolade-botermengsel toe en mix op lage snelheid tot een egaal mengsel.
-
Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder in de kom.
-
Gebruik een spatel om de droge ingrediënten door het beslag te spatelen.
-
Voeg als laatste het kokend water toe en roer het voorzichtig door het beslag.
-
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het beslag met je spatel gelijkmatig over de vorm.
-
Bak de brownie 30 minuten in het midden van de oven. De bovenkant moet er droog en knapperig uitzien en van binnen hoort die nog zacht en plakkerig te zijn.
-
Hak de Werther’s Original Caramel Popcorn Classic grof.
-
Haal de brownie uit de oven en leg de popcorn stukjes bovenop de warme brownie.
-
Smelt de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes met de slagroom in een pan op laag vuur. Blijf de caramelsaus roeren, tot je ziet dat de slagroom goed is opgenomen.
-
Haal de caramel van het vuur en laat de saus iets afkoelen zodat hij dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar is.
-
Drizzle de caramelsaus over de brownie en laat de brownie ietsjes afkoelen voor het serveren. Eet smakelijk!
-
Voor 9 stuks
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Uit de keuken van Fatima.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/turtle-brownies-met-werthers-caramel-popcorn/